//

Католиків у Індії вважають загрозою

Групи екстремістів у Індії вважають зріст Католицької Церкви «загрозою» і лобіюють в уряді закони, які обмежують права християн. Про це розповів у Римі новий кардинал і глава Сиро-Малабарської Церкви Джордж Аленчеррі.


В інтерв’ю для агенції ucanews.com кардинал Аленчеррі говорив про те, що він хоче своїм кардинальським служінням допомогти Церкві на вселенському рівні.


За словами індійського єрарха, хоча християни в Індії є невеликою меншиною – католики становлять лише 1,9 відсотка населення – їх  віра і спільність можуть показати хороший приклад для всієї Церкви.


«Традиція у нашій Церкві дуже сильна, а вірні готові заплатити будь-яку ціну за те, що вони є католиками»,– говорив він.


Архиєпископ Аленчеррі розповів також про те, що релігійні екстремісти у цій країні є невеликою групою індуїстів та мусульман, котрі є відповідальними за «звірячі напади», а політичні партії часто потурають їм з метою отримати більшу кількість голосів на виборах.


«Я не можу сказати, що індуїзм – нетолерантна релігія. Переважна більшість індуїстів живуть  з нами у мирі і гармонії, і навіть радо вітають християнство в Індії»,– говорив кардинал.

 

Він також розповів про те, що в Індії уряд не надає пільгового статусу людям з нижчих каст, які навернулись на християнство, а офіційною причиною цього називає те, що «в християнстві немає кастового поділу».


На думку Архиєпископа, уряд побоюється того, що якщо тим, хто сповідує християнство і тим, хто походить із т.зв. нижчих каст нададуть однакові права, то може відбутися значний перехід людей на християнство, а це стане викликом для общини, яка зараз є в більшості, тобто індуїстів.


Навіть якщо ніхто не говорить про це відверто, кардинал Аленчеррі припускає, що «за лаштунками» багато хто вважає християнство «загрозою для релігії більшості – індуїзму».