//

Новий нунцій пообіцяв посилити відносини між Ірландією і Ватиканом

Новий Апостольський нунцій в Ірландії склав вірчі грамоти президенту країни Майклу Гіґґінсу. Архиєпископ Чарльз Джон Браун пообіцяв «укріпляти та посилювати» відносини між Апостольською Столицею та Ірландією.


Представляючи вірчі грамоти президенту Гіґґінсу, Архиєпископ зазначив, що Папа Бенедикт XVI просив передати йому особисту шану та найкращі побажання для ірландського народу. «Його Святість запевняє Вас і увесь ірландський народ у своїх молитвах»,– зазначив нунцій.


Як повідомив Scottish Catholic Observer, у своїй промові Архиєпископ Браун додав, що Папа має надію, що «Я, як його представник, зроблю усе можливе для того, щоб укріпити і посилити відносини між Апостольською Столицею та Ірландією».


«Ці дипломатичні відносини ще від 1092 року тішилися рясними плодами та безперервною стабільністю і є свідченням міцних відносин між цим народом і наступником Апостола Петра»,– зазначив нунцій Браун.


Прибуття Архиєпископа Брауна до Дубліну допомогло полегшити напругу між Ірландією та Апостольською Столицею після того, як в листопаді минулого року уряд Ірландії вирішив закрити своє посольство у Ватикані.