//

Відкрито фотовиставку до 120-ї річниці з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

«Великого бажайте!» - під такою назвою 17 лютого 2012 року, в гарнізонному храмі Cвятих апостолів Петра і Павла (костел єзуїтів) у Львові відкрили фотоекспозицію, присвячену Патріархові Йосифу Сліпому.

 

Композиційно виставку можна поділити на три періоди: до заслання, власне роки заслань і римський період. На банерах виставка презентує особу Патріарха через широко відомі і раритетні фотографії, витяги з послань та листування Йосифа Сліпого.

 

«Сьогодні, коли ми переживаємо моменти кризи ідентичності нашої національної, духовної, я сподіваюся,  - каже настоятель храму Святих Апостолів Петра й Павла, отець Степан Сус, - що ми, проходячи повз ці банери, на яких такими сегментами показано життя і служіння Слуги Божого Йосифа Сліпого, кожен буде мати можливість і нагоду застановитися над тим, що він сьогодні робить для того, щоби бути добрим християнином і добрим патріотом своєї держави. Тому що Йосиф Сліпий зумів ним залишатися в часи, коли таке бажання коштувало великої жертви – концтаборів, заслання, переслідувань, - і його ніщо не зламало».

 

У храмі Апостолів Петра і Павла виставку експонуватимуть до 1 травня 2012 року, опісля її покажуть в університетах, музеях та на інших парохіях Львова.

 

Фотоекспозицію підготував Постуляційний цент беатифікації і канонізації  святих УГКЦ спільно з Центром Військового Капеланства УГКЦ. У виставці використано матеріали з Архіву Інституту Історії Церкви.

 

Джерело: ДивенСвіт