//

Еннеаграма - одна з багатьох причин зросту випадків демонічної одержимості

Потреба в служінні екзорцистів зараз стоїть дуже гостро і продовжуватиме зростати у найближчі роки, – кажуть польські священики. Серед причин, які вони перелічують – сатанізм, окультизм (або будь-який вид ворожіння, гороскопи, ясновидіння, викликання померлих), порнографія чи наркотики. До того ж, у пошуку небезпек часто допомагає мережа інтернет, де можна знайти інформацію практично на будь-яку тему.

 

– Наростає моральний хаос і відсутність відчуття священного. Тому буде щораз більше випадків диявольської одержимості. Ці явища пов'язані з комерційною вигодою, яка часто за ними прихована. А опір з боку суспільства дуже слабкий, – каже проф. о. Олександр Посацкі, консультант католицьких екзорцистів у Польщі та за кордоном.

 

Проблема диявольського поневолення стала настільки серйозною, що нещодавно митрополит Гданська Архиєпископ Лешек Славой Ґлодз вирішив збільшити кількість священиків-екзорцистів на теренах своєї єпархії.

 

Від січня служіння екзорцистів там вершать ще три нові священики, тепер їх там буде аж п'ять.


Демонічне поневолення, за словами о. Посацкі, може діткнути осіб різного віку та освіти. Однак найуразливіші молоді люди, особливо студенти, які відкриті для різних переживань.

 

В одній із своїх робіт, присвячених  загрозам, з якими стикається суспільство, "Шляхи відкриття на злих духів" (Drogi otwarcia na złe duchy - оригінал тексту за цим посиланням). Головний польський екзорцист вказує на еннеаграму, як на "інструмент", що служить до підготовки особи до демонічного поневолення пише:

«Щоб підготувати особу до демонічного поневолення, потрібне особливе розбирання розуму (свідомості), і волі, які можна охарактеризувати як «повну аспірації порожнину». Для цього служать деякі «інструменти», що існують поза людиною (викликання привидів чи спіритичні сеанси), а також деякі «постави» (як трансцендентальна медитація або метод еннеаграми). У випадку з магічною дошкою, спіритичними сеансами, трансцендентальною медитацією або методом еннеаграми , особи, які практикують їх «мусять налаштуватися на перспективу віднайдення  і  прийняття у своєму прагненні всього, що може відбутися».

 

Священик запевняє, що екзорцисти мають значний досвід у виявленні диявольського поневолення та чітко бачать його відмінності від психічної хвороби. Людина, яка перебуває під диявольським впливом, має, а іноді відверто демонструє, відразу до святих знаків і предметів, до молитви.

 

Головний польський екзорцист також нагадує, що у документальних фільмах про паранормальні явища часто зафіксовують, як одержимі випльовують дрібні металеві предмети або дрібних тварин. Екзорцизм допомагає таким людям, однак іноді достатньо двох годин, а іноді цей процес займає кілька тижнів.

 

Екзорцим не шкідливий – це молитва. Винятком є психічно хворі, у яких може зрости занепокоєння, –  розповідає о. Посацкі.


До практики екзорцизму деякі психологи ставляться скептично, вважаючи його продуктом культури.

 

За матеріалами media.wp.pl / www.egzorcyzmy.katolik.pl / pl.wikipedia.org


 

Довідка Вікіпедії:

Олександр Посацкі, народився 25 липня 1957, польський католицький священик, єзуїт, католицький теолог, філософ, викладач, доцент кафедри богословських наук, доктор гуманітарних наук, професор Академії «Ignatianum» в Кракові, письменник, журналіст. Автор багатьох книг, а також науково-популярних статей.
Навчався в Кракові (філософія), Варшаві (теології) і Рим (філософія, богослов'я і духовність християнського Сходу, антропологія, містика, психічні явища, демонологія), проводив дослідження в Італії, США і в Росії.
Олександр Посацкі є консультантом католицьких екзорцистів у Польщі та за кордоном, а також визнаним експертом міжнародного класу, викладачем на Міжнародних з’їздах екзорцистів. Крім того, він регулярно читає лекції на національних і міжнародних (як вдома, так і за кордоном) симпозіумах та наукових сесіях, присвячених новим релігійним рухам і сектам, або проблемам, пов'язаним з ними (психоманіпуляція, духовна маніпуляція, семантичне, інтелектуальне, духовне рабство) або інші форми світогляду та духовності (містика, духовність, езотерика, окультизм, демонології).

 

У своїх численних публікаціях, попереджає про небезпеку, яку становлять окультні заняття (магія, спіритизм, гадання і окультна медицина), лженауки, парапсихологія, саєнтологія, ідолопоклонство і дуже багато прихованих форм зла і поклоніння Сатані. НЛО він вважає замаскованою формою обману демонів. Аналізує, як небезпечні, біоенергетику, гомеопатію, іридодіагностику, книги про Гаррі Поттера (фентезі літературу), гештальт-терапію, терапію Хеллінгера, кінезіологію, Рейки, метод Сільва, НЛП, біолокацію, східні медицини, шаманізм, New Age, ребефінг, психоаналіз, фрейдизм, вчення про психологію Карла Густава Юнга, нео-язичництво, фен-шуй і контркультури.

 

Дивіться також

Еннеаграма – небезпечне заняття
О. Алессандро Пеннезі: "Нью Ейдж" – виклик християнству