//

У Львові розпочала працю духовна порадня для родин мігрантів

14 лютого 2012 р. у Львівській архиєпархії з благословення єпископа-помічника Венедикта розпочала свою діяльність духовна порадня для мігрантів та їхніх родин. Духовну опіку мігрантам на території Львівської архиєпархії надаватиме отець Любомир Гладюк, повідомляє газета «Мета».

 

Нагадаємо, що напередодні така порадня відкрила двері для родин мігрантів у Івано-Франківську, духовним опікуном якої є настоятель монастиря Місійного згромадження Святого апостола Андрія, о. Йосафат Мощич, референт у справах мігрантів та іммігрантів Івано-Франківської єпархії.

 

Перша зустріч була ознайомчою. «Кожен, кого торкнулась мігрантська дійсність, мабуть, задавав собі запитання: Яким має бути дім, щоб нам у ньому було добре? Чи добре нам вдома? Чого не вистачає зболеній душі? На ці та багато інших запитань  ми спробуємо відповісти разом у подальшому спілкуванні», - говорить п. Марія Гапук, референт у справах мігрантів та іммігрантів Львівської архиєпархії.

 

Учасники познайомилися з о. Любомиром Гладюком, який тривалий час навчався в Італії і обізнаний з життям заробітчан. Він тепер опікуватиметься мігрантами та їхніми родинами тут, в Україні. Про заробітчанське життя розповіла львів’янка Марія, зауваживши, що «заробітчанин на чужині не чується щасливим, хоча б тому, що виконує роботу не за фахом», і додала, що ця дійсність швидко змінюється і «спокуса до грошей стає сильнішою, з’являється небезпека в ставленні до них». Вона також зауважила, що хоч гроші і є необхідністю, «але я мушу визнати що для мене найціннішою є моя сім’я, моя родина!!!», - акцентує п. Марія.


На завершення присутні спільно обговорили організаційні питання наступної березневої зустрічі родин мігрантів та нічної пішої прощі Львів-Страдч, яка відбудеться 24 березня 2012 р.

 

Зустріч була підсумована висновком, який зробили самі ж учасники. «Чужина – це місце, де найкраще жити в молитві, це нам допоможе жити реальним сьогодні, полюбити його, а твердим, непохитним рішенням має для нас стати бажання якнайшвидше повернутися додому!», -  констатували присутні.

 

Більше на сайті: http://palomnyk.at.ua/

Повідомила Іванна Рижан