//

Єпископ Судану: світ ігнорує винищення мого народу

Суданський єпископ заявив, що світ забув про людей його єпархії, де тисячі людей втратили притулок і шукають укриття від бомбардувань уряду, а організації, що надають допомогу, не можуть отримати доступ, щоби привести найнеобхідніші речі.

 

Єпископ Макрам Макс Ґасіс з Ель-Обейду каже, що «всі забули про вбивства в Нубійських Горах», де «люди гинуть  від голоду і бомбардувань».

 

Єрарх служить в єпархії на кордоні Судану і Південного Судану. Упродовж кількох місяців суданський уряд веде боротьбу з Суданським Народно-Визвольним Рухом-Півночі в штаті Південний Кордофан.


Ніхто зі священиків, релігійних чи медичних працівників не покинув людей, незважаючи на постійні бомбардування і жахіття, які доводиться бачити щодня,– «спотворені тіла вбитих цивільних осіб, особливо дітей».

 

Судан отримує тільки обмежений обсяг допомоги, і 14 лютого Рада Безпеки ООН, висловивши «глибоку тривогу через зростання рівня недоїдання і відсутності продовольчої безпеки», закликала уряд пропустити допомогу для мешканців Південного Кордофану та інших областей на кордоні Судану та Південного Судану.

 

Єпископ Ґасіс висловив занепокоєння з приводу зростання напруженості між сусідніми країнами, Південний Судан не хоче війни, вважає єрарх, але президент Судану Омар Башир «намагається створити підстави для нових битв». Зараз уряд Судану звинувачує Південний Судан, що той докладає зусиль до його повалення.

 

За матеріалами www.catholicherald.co.uk