//

“Присутність Церкви в школі веде до інтелектуального та духовно-морального розвитку”, - митрополит УГКЦ Василій Семенюк

Про це сказав високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський 16 лютого під час Літургії у храмі св. Воломира і Ольги з нагоди дня Тернопільського навчально-виховного комплексу "Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого". Архиєрей підкреслив важливість впливу та присутності духовенства у навчально-виховному процесі, як важливої передумови уникнення морального занепаду суспільства.

 

За словами Архиєпископа Василія, душпастирі УГКЦ здійснили подвижницьку місію на Галичині під проводом Митрополита Андрея Шептицького та Патріарха Йосифа Сліпого. “Саме під їх проводом духовенство стало вогнищем релігійного і національно-культурного відродження України. В ті часи Церква була активно присутня в шкільництві, що допомогло сформувати міцні фундаменти для християнської сім'ї і дати надійні духовно-моральні орієнтири у житті кожного віруючого християнина”.

 

Архиєпископ привітав педагогічний колектив та учнів із святом їхнього закладу і закликав роздумувати над життям Патріарха Йосифа та черпати приклад із його віри, життя та науки, як безцінної духовної спадщини українського народу.

 

Після Літургії Архиєрей спільно із деканом Тернопільським о. Романом Цюпкою, настоятелем храму св. Йосафата о. Володимиром Ковалковським відвідали школу-колегіум. Митрополит у присутності духівника закладу о. Володимира Демчука та директора Марії Гуцал очолив молитву у каплиці школи та благословив музей ім. Йосифа Сліпого. Виставку облаштовано з нагоди 120-річниці від дня народження Патріарха Йосифа за сприянням фундації “Справа Патріарха Йосифа”, влади та керівництва школи. У церемонії взяли участь міський голова Сергій Надал та начальник управління освіти Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

 

Вкінці відбувся урочистий концерт.

 

Подія входить у число заходів архиєпархії з нагоди Року пам'яті Блаженнішого Йосифа Сліпого, які приурочені 120-ій річниці від дня його народження.

 

прес-служба архиєпархії