//

У Китаї посилюється переслідування християн

Порівняно з попереднім роком кількість випадків переслідувань християн 2011 року зросла на 40%. Асоціація ChinAid опублікувала доповідь, що засуджує таку ситуацію.

 

Життя в Китаї, як і раніше, небезпечне для християн. Державні репресії християн і різних Церков в Китаї "значно" погіршилися 2011 року. Беручи до уваги загальну кількість випадків переслідувань, фізичного переслідування людей, арештів та випадків зловживання, виявлено зростання антихристиянських дій на 42, 5% в період між 2010 і 2011 роками.

ChinAid, асоціація, яка бореться за свободу віросповідання в Китаї, нещодавно опублікувала доповідь, що засуджує таку ситуацію. Асоціацію очолює Боб Фу, дисидент, який заради безпеки мігрував до Сполучених Штатів. Відповідно до документа, який був знову згаданий в статті, опублікованій в Папському інституті закордонних місій  в он-лайн журналі "Світ і Місії", "напади на християн і місцеві церкви, які мають уплив на суспільство, посилилися 2011 року".

ChinAid також виявила причину цього придушення християн: " У грудні 2010 року Центральний Комітет Комісії Громадської Безпеки опублікував секретний документ, спрямований на боротьбу з місцевими Церквами через кампанію під назвою "Операція залякування"."

 

"У квітні 2011 року – йдеться далі в доповіді – Комісія США з релігійної свободи опублікувала заяву глави Державного управління у справах релігій, Ванг Цуоан, який попросив чиновників активізувати зусилля, щоб "вести" незареєстрованих християн до участі в контрольованих державою церквах. Ванг також наголосив, що потрібні подальші зусилля, щоб відмовити китайським католикам мати єпископів затверджених Ватиканом". Директива була спрямована також проти мусульман і буддистів.

Ось коментар, який дав Боб Фу, засновник і голова ChinAid: "Місцеві Церкви, які віддані тільки Христові та євангелізації, змушені працювати, як незаконні групи, таким чином провадити незаконну релігійну діяльність. Отже вони підлягають адміністративному покаранню, яке здійснює держава".

 

За матеріалами: Vaticaninsider