//

Прощання з колядою за гратами

«Прощання з колядою» - це свято, котре дає нам змогу ще раз пережити радісні хвилини Різдва Христового.

 

В час, коли по багатьох наших храмах гучно лунають останні різдвяні акорди, 13 лютого в гості з колядою до ув’язнених Львівської виправної колонії №48 завітали семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа та монахи Чину Святого Василія Великого, котрі навчаються у Василіянському Інституті філософсько-богословських студій ім. Митрополита Йосифа Велямина Рутського. Семінарійний октет «Теофорос» виконав маловідомі українські коляди, а брати-василіяни презентували добірку власних композицій на різдвяну тематику.

 

Прощання з колядою організовано адміністрацєю установи на чолі із підполковником внутрішньої служби п. Мироном Шведом, за участі капелана ЛВК №48 о. Андрія Хомишина.

 

Незважаючи на холод на дворі, учасники концерту, а насамперед ув’язненні, відчули радість і тепло у своїх серцях. По завершені свята о. Андрій висловив щиру подяку адміністрації виправного закладу за співпрацю та підкреслив, що такі заходи є вкрай потрібні в установах позбавлення волі, бо Бог є добрий Батько, який сам виходить на зустріч своєму синові, і саме там відчувається найбільша потреба у Його Батьківській любові. Завершився захід проведенням ознайомчої екскурсії по колонії для гостей свята.

 

Сподіваємося, що такого роду заходу стануть частою практикою у душпастирській праці нашої Церкви у згаданій вище виправній колонії.


Повідомив: бр. Мирон Горбовий,
центр військового капеланства Львівської Архиєпархії

Джерело: www.ugcc.lviv.ua