//

У Франції зростає кількість покликань до священства

З початку року у Франції на десять відсотків збільшилася кількість священичих свячень, а також зросла кількість студентів першого курсу семінарії. Такі дані були оприлюднені Французькою єпископською конференцією.


Католицька Церква у Франції переживає чимало проблем із покликанням до священства, але цього разу статистика виявилася дуже обнадійливою. Єпископи вважають, що важливу роль у цьому відіграв проведений ними Рік духовності: 68 % нових кандидатів відповіли на покликання Бога саме завдяки цій ініціативі. Серед майбутніх священиків 9 % іноземців, які просять про висвячення для французьких єпархій; 8 % вийшли з нових церковних рухів – спільноти "Еммануїл" і Неокатехуменального шляху; 60 семінаристів належать до Спільноти Св. Мартіна. Відповідно до традиції поваги свободи кожного кандидата, 82 з них під час підготовки до священства прийняли інше рішення, що, однак, набагато менше, ніж у попередні роки. З цих 82 осіб 12 % все ж вибрали монашество.


Душпастирство покликань і допомога семінаріям є сьогодні пріоритетом для Церкви у Франції. Під час Всесвітнього Дня Молоді у Мадриді багато молодих французів попросили духовного супроводу в пошуку свого покликання. Французькі єпископи опублікували на своєму інтернет-порталі звернення до молоді. Вони пишуть: "Кожен із нас покликаний щось робити з власним життям. Слідувати своєму покликанню означає присвятити себе служінню чомусь, що перевершує власну вигоду. Але джерело покликання не знаходиться в самій людині. На покликання можна лише вільно відповісти. Покликання отримують від Когось і для чогось, а це вимагає уваги і відповіді. Для християн джерелом покликання є Бог і слово Ісуса Христа, який кличе слідувати за Ним і бути Його свідками у світі та в історії. У Хрещенні кожен християнин вже покликаний зробити зі свого життя відповідь і служіння, і це покликання дійсне для будь-якого життєвого статусу. Яким би не було наше покликання, всі ми покликані до святості, всі ми покликані до участі у повноті Божественної любові, а значить, усі ми покликані любити, бути щасливими і робити щасливими інших. Деякі християни покликані повністю віддати своє життя служінню Богові у священстві, дияконаті чи монашестві."


Минулої суботи в єпархії Белль-Арс був організований двадцять четвертий Марш покликань, у котрому взяли участь численні священики та миряни.

 

За матеріалами radiovaticana.org