//

Глава УГКЦ У Німеччині: В Україні відбуваються такі процеси, над якими, складається враження, ніхто немає жодного контролю

Ми зараз в Україні переживаємо дуже складний період історії і нашої держави, і також присутності церкви в Україні. Сьогодні відбуваються такі процеси, над якими, складається враження, ніхто не має жодного контролю і не знаємо, що завтра нас чекає.

 

Про це Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) сказав у Німеччині на зустрічі з представниками духовенства та благодійної організації Kirche in Not. До Німеччини Глава УГКЦ прибув 11 лютого зі своїм першим офіційним візитом.

 

За твердженням Предстоятеля УГКЦ, у такому періоді невизначеності «люди не вірять нікому, але довіряють Церкві».

 

«Дуже цікаво, що люди сьогодні набагато більше довіряють главі Церкви, аніж главі держави», – сказав Блаженніший Святослав. – Це означає, що наша Церква відіграє величезну роль у житті українського народу. Найперше – у розбудові громадянського суспільства у нашій державі. Завдяки економічній незалежності від держави ми маємо свободу говорити правду», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

 

Він також подякував благодійній організації Kirche in Not за підтримку, яку та від моменту свого заснування надає багатьом потребуючим, зокрема УГКЦ і висловив сподівання, що й надалі надаватиме.

 

Департамент інформації УГКЦ