//

Фотомиті перебування Глави УГКЦ у Мюнхені

У неділю, 12 лютого, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), в рамках свого візиту до Німеччини відвідав громаду УГКЦ в Мюнхені. Предстоятеля УГКЦ зустрічали близько 15 священиків, які прибули майже з усієї Південної Німеччини, чотири архиєреї, представники української громади та громадських організацій м. Мюнхен. На Архиєрейській Божественній Літургії в Катедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці та Святого апостола Андрія Первозванного, яку очолив Блаженніший Святослав, були присутні представники УАПЦ, Грецької Православної Церкви, громадських і церковних установ Мюнхена, а також численні українські та німецькі гості з різних куточків Баварії.

 

12 лютого Блаженніший Святослав у Мюнхені зустрівся з двома кардиналами: Райнгардом кардиналом Марксом, Архиєпископом Мюнхену і Фрайсінґу, та його попередником на цьому посту Фрідріхом кардиналом Веттером.

 

 

У понеділок, 13 лютого, Блаженніший Святослав зустрівся з Міністром освіти Баварії п. д-ром Людвігом Шпенле. Були обговорені питання підтримки змагань УГКЦ у справі оновлення освітньої системи в Україні. «Церква – єдина незалежна інстанція, де можлива якісна освіта без ідеологій та політики. Майбутнє покоління повинно бути свідоме відповідальності за себе, країну, навколишній світ. Етика і мораль, інтернет-комуніукація – це нові завдання і потрібен новий адекватний підхід в освіті. Католицька традиція – це творення шкіл для того, щоб нове бачення світу було можливе», – тези, які обговорювали співрозмовники.

 

 

В рамка візиту Блаженніший Святослав відвідав Ратушу Баварської столиці – м. Мюнхен. Його попросили залишити запис в Книзі почесних гостей. У своєму записі він подякував за гостинність цього міста для нашої Церкви, громади і українських організацій. «Київ і Мюнхен – міста партнери. У Мюнхені жили відомі українці – Бандера, Стецько. Тут є Апостольська екзархія УГКЦ, Український вільний університет, різні політичні, релігійні, суспільні та гуманітарні організації. Дякую і молюся за подальшу співпрацю наших народів», – зазначив Глава УГКЦ.

 

 

Департамент інформації УГКЦ