//

В Івано-Франківську розпочалися Дні богопосвяченого життя

У днях 13-15 лютого 2012 року в Івано-Франківській Архієпархії з благословення нашого Митрополита Володимира проходять Дні Богопосвяченого Життя. Організатором виступає Комісія у справах Монашества. Усі члени спільнот богопосвяченого життя запрошені взяти активну участь, а всіх мирян просимо про молитовний супровід: за ласку витривалості у покликанні наших монахів і монахинь, а також за нові покликання до монашества.

 

В понеділок 13 лютого цей захід розпочався урочистою архієрейською Літургією в Храмі Різдва Христового при єпископській резиденції, яку очолив Єпископ-помічник Львівський Кир Венедикт (Алексійчук). Співслужили о. Йосафат Бойко, ВС, Синкел Архієпархії у справах Монашества, 4 священики Василіянського Чину, 1 редемпторист, 2 Згромадження Воплоченого Слова та 2 Місійного Товариства св. Андрія. Своїм чудовим співом Літургійну молитву супроводжували Сестри Мироносиці під покровом св. Марії Магдалини. Сестри від всіх Згромаджень присутніх на теренах архієпархії взяли участь у спільній молитві.

 

На завершення Літургії о. Йосафат Бойко, ВС висловив слова вдячності Владиці Венедикту за те, що так радо згодився приїхати і послужити нашим богопосвяченим особам через спільну молитву і через повчання-конференцію. А присутнім священикам, братам і сестрам подякував за готовність залищити на якийсь момент свої особисті обовязки і взяти участь у таких спільних церковних заходах, показавши таким чином розуміння та відчуття приналежності до однієї Матері Церкви, незважаючи на різні харизми та діяльності. А також передав вітання всім присутнім від імені Митрополита Володимира та Владики Софрона Мудрого, який через стан здоров’я не зміг брати участь у спільній молитві.

 

Відразу після Літургії Владика у катехизаційному залі провів конференцію на тему: «Чому Бог кличе до богопосвяченого життя?», зазначивши, що дана наука є плодом роздумувань у приготуванні доповіді на Патріарший Собор «Про Богопосвячене життя в УГКЦ», який відбувся у Бразилії минулого року (див. текст Доповіді у Бразилії).

 

Нагадуємо, що ці Дні богопосвяченого життя відбуваються напередодні великого свята Стрітення Господнього, яке є «професійним» днем усіх богопосвячених осіб.

 

Комісія у справах Монашества
Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ