//

Упокоївся у Бозі найстарший священик УГКЦ

14 лютого 2012 року на сто другому році життя відійшов у вічність священик-емерит Стрийської єпархії о. Богдан Нуд, найстарший ієрей Української Греко-Католицької Церкви.


Богдан Нуд народився 19 березня 1910 року у с. Лагодів Перемишлянського р-ну Львівської обл. у родині вчителя. Своє навчання розпочав у народній школі поблизу Гошева, пізніше — у гімназії «Рідна школа» у м. Долина, що на Івано-Франківщині. Відтак, перевівся у польську гімназію м. Стрий. Згодом один рік провів в українській школі у Перемишлі (Польща), однак, через розпорядження тогочасної влади, був змушений повернутися у польську гімназію.

 

1929-1935 рр. – навчався у Львівській греко-католицькій семінарії, за ректорства Йосипа Сліпого. Незадовго одружився та через рік по закінченні семінарії отримав священичі свячення.

 

Здійснення душпастирського служіння розпочав у с. Тухля, далі – у Вовкові біля Львова. На цих парафіях о. Богдан виконував служіння не довго. Однак, починаючи уже з 1937 року, отримав парафію у селі Загірочо, що біля Ходорова на Львівщині, де залишився душпастирювати аж до 1999 року, тобто 62 роки, за що отримав титул почесного Пароха с. Загірочко. Останнім часом проживав у м. Львові, де і упокоївся.

 

Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії, від себе особисто та духовенства Стрийської єпархії висловлює сердечні слова співчуття родині померлого о. Богдана Нуда.

 

Розклад похоронних богослужінь:

Середа (15 лютого)
19:00 год. – Священичий Парастас у храмі св. Климентія папи (Вул. Чупринки, 70, м. Львів).

Четвер (16 лютого)
10:30 год. – Божественна Літургія та Священичий Похорон у храмі св. Климентія папи (Вул. Чупринки, 70, м. Львів).


Прес-служба Стрийської єпархії