//

Британська баронеса у Ватикані

У Ватикані перебуває делегація уряду Великобританії на чолі з посланницею прем'єр-міністра Девіда Кемерона, баронесою Сайдідою Хусейн Варсі. Вона сама на сторінках сьогоднішнього номера "L'Osservatore Romano" пише про цілі цього візиту.

 

Баронеса, яка є довічним членом Палати Лордів і міністром без портфеля у британському кабінеті, розпочинає статтю з особистих спогадів: "Сімнадцять місяців тому я мала честь зустрітися з Його Святістю Папою Бенедиктом XVI під час його важливої подорожі до Сполученого Королівства. Його візит зміцнив розширення співробітництва між Сполученим Королівством і Святим Престолом. Проблеми  кліматичних змін, сприяння багатоконфесійному діалогу, прагнення до миру та боротьба з бідністю: у цих та інших сферах маємо однакові цілі та мусимо співпрацювати. Мене особливо вразив акцент, який зробив Святіший Отець  на діалозі між релігіями у своїй промові у Вестмінстерському Холі". Британська дипломат додає, що і нині все ще багато належить зробити, до Ватикану прибула "найбільша в історії делегація міністрів Сполученого Королівства".

 

Сайдіда Варсі зазначає, що прем'єр-міністр Девід Кемерон і вона наголошують на тому, щоб британський уряд все краще розумів віру", нагадуючи, що у центрі як внутрішньої, так і зовнішньої політики королівського уряду є піклування про підтримання і заохочення основних прав і цінностей, зміцнення демократії, розвиток суспільної культури, економічна і політична відповідальність, починаючи від нижчого рівня влади в суспільстві аж до урядового щабля. Вираження через віру також є пріоритетом Святого Престолу.

 

Британська дипломат пакистанського походження заявила, що предметом переговорів будуть такі міжнародні питання, як Договір про торгівлю зброєю і розповсюдження легкого озброєння для майбутнього Близького Сходу, від британських зусиль щодо впровадження миру і надії в Сомалі і країнах Африканського Рогу після багатьох років вітчизняної війни і відсталості, до наслідків кризи у Єврозоні".

 

Насамкінець баронеса зазначила, що британська делегація буде прийнята Бенедиктом XVI.

 

За матеріалами info.wiara.pl