//

Відбулася чергова зустріч монашества Коломийсько-Чернівецької єпархії

13 лютого 2012 р.Б. в реколекційному домі Сестер Служебниць в Надвірній, з благословення Правлячого Архієрея Владики Миколи Сімкайла, відбулася чергова зустріч монашества Коломийсько-Чернівецької єпархії.

 

Напередодні дня богопосвячених осіб, який наша Церква відзначає на свято Стрітення Господнього, монашество зібралися на спільну подячну молитву за дар покликання, а також - ще раз застановитися над своєю ідентичністю, як відповідь на цей дар і над викликами сучасного світу.

 

Зустріч розпочалася Утренею і продовжилася Архієрейською Божественною Літургією, яку очолив Владика Микола в співслужінні о. Іллі Мамчака, студійського уставу, о. Тимотея Феш та о. Любомира Бобиляк, ЧСВВ та о. Володимира Білослудцева.

 

У своєму слові, яким Владика звернувся до преподобних отців і сестер, він наголосив на потребі правдивої зустрічі з живим Богом на взірець праведного Симеона. І саме ця зустріч окреслює євангельський дух кожної монашої спільноти і чинить її здатною відповісти на потреби сучасного світу. Тому, прийнявши світло Господнє, кожна богопосвячена особа покликана нести його в світ, свідчити з радістю і відвагою про безумовну любов Бога до людини. Беручи до уваги сьогоденний технологічний прогрес, Церква теж повинна використовувати всі прийнятні методи, щоб донести Слово Боже до світу, включаючи засоби масової інформації. До цього Владика теж заохотив присутніх ченців і черниць.

 

Опісля учасники зустрічі продовжили спільну молитву, відтак зачитали і обговорили вибрані доповіді, виголошені на Соборі монашества в Бразилії минулого року.

 

Довідка: На теренах Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ діють такі монастирі, Чини і Згромадження: отці Студити, отці Василіяни, Сестри Служебниці НДМ, Сестри Мироносиці, Сестри св. Вікентія, Сестри Студитки і Сестри Воскресіння Господнього. Представники всіх цих монастирів були присутні на черговій єпархіальній зустрічі монашества.

 

Автор: с. Мирослава Яхимець, СНДМ для прес-служби єпархії