//

"В Церкві з'явився “vatileaks”,- речник Ватикану

У гострій ноті, опублікованій в понеділок ввечері, прес-секретар Ватикану о. Федеріко Ломбарді, виступив проти спроб дискредитувати Церкву поширенням чуток про змови та інтриги.

 

З огляду на недавні повідомлення в італійських ЗМІ, що інформують про напруженість у церковній єрархії, боротьбу за владу, корупцію, і навіть існування змови з метою вбивства Папи Бенедикта XVI, прес-секретар Ватикану сказав, що так, як «американська адміністрація мала Wikileaks, зараз і Ватикан має свій +leaks+, витік документів, яким намагаються викликати плутанину і тривогу, щоб показати в поганому світлі Ватикан, Церкву і уряд Церкви».
О. Ломбарді звернувся до всіх, щоб зберігали «мир і холоднокровність, і закликав користуватися розумом, до чого не всі ЗМІ схильні»

 

Він зазначив, що до ЗМІ потрапило безліч різних документів, особливо таких, що стосуються фінансового менеджменту Ватикану. Відповідальність лежить і на тих, хто ці документи виносить, і на тих, хто їх публікує з метою нашкодити, – вважає священик і додає, що той, хто хоче перешкодити Папі та його співпрацівниками в онові Церкви, помиляється сам і вводить в оману інших.

 

За матеріалами info.wiara.pl