//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (5 -11 лютого)

До вашої уваги головні події з життя УГКЦ, які відбулися протягом тижня, що минув.

 

У неділю Митаря і фарисея, 5 лютого 2012 року:


Блаженніший Святослав (Шевчук) відслужив Божественну Літургію в монастирі Святої Софії Премудрості Божої Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії, що в Києві, де напередодні він освятив престол для монастирської каплиці.

 

На запрошення о. Володимира Підлуського відбувся душпастирський візит Преосвященного Владики Діонісія (Ляховича) до громад УГКЦ у мм. Салерно та Баттіпалія. Це вже третій візит Апостольського Візитатора до м. Салерно та другий до м. Баттіпалія.

 

В Архикатедральному Соборі Святого Юра відбулася презентація аудіо-диску «Вечірня та Утреня Святої і Великої Чотиридесятниці».


У реколекційно-відпочинковому центрі Львівської Архиєпархії (Львів-Брюховичі) 5-7 лютого 2012 року відбувся семінар для катехитів на тему: «Святі Таїнства – таїнства життя та любові». Організаторами семінару виступили  Патріарша Катехитична Комісія УГКЦ та Катехитично педагогічний інститут УКУ

 

6 лютого 2012 року у м. Києві відбулася зустріч працівників Департаменту Патріаршої Курії Української Греко- Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України. Владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту благословив працівників Патріаршої Курії на плідну працю, після чого відбулось засідання.

 

6-7 лютого священики двадцяти деканатів Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ провели розколяду разом із Правлячим Архієреєм Миколаєм (Сімкайлом).


Понад двісті священиків єпархії впродовж двох днів прославляли народженого Ісуса Христа спільною колядою, обмінювалися взаємними привітаннями та ділилися душпастирськими справами.

 

У вівторок, 7 лютого Львівську Духовну Семінарію Святого Духа відвідав Його Ексцеленція Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон, Апостольський Нунцій в Україні.

 

8 лютого розпочалися зустрічі,  на яких священики Тернопільсько-Зборівської архиєпархії обговорюють та дискутують над концепцією стратегії розвитку УГКЦ до 2020: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

 

В цей день католицькі єпископи України в соборі Святого Юра, що у Львові, вшанували пам’ять Патріарха Йосифа (Сліпого). У цьому Богослужінні, що його очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), взяли участь єпископи РКЦ та УГКЦ, які перед тим провели традиційну спільну зустріч.

 

А також відбулася зустріч пароха Душпастирства Брюсселя УГКЦ ієрмонаха Олега Зимака,ЧНІ, з єпископом Роттердама (Королівство Нідерланди) монс. Й. Ван ден Генде, генеральним вікарієм цього єпископства монс. А. Вербакелем і архимандритом Й. Меєром,ЧНІ. За дорученням Апостольського екзарха для українців Франції, Бенілюксу та Швейцарії Владики Михайла (Гринчишина), український редемпторист має започаткувати парафію УГКЦ у Роттердамі.

 

8 - 9 лютого 2012 року в Реколекційно-відпочинковому центрі Львівської архиєпархії УГКЦ у Брюховичах (поблизу Львова) відбулася П’ятдесят шоста сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви. На синодальних засіданнях були всі єпископи Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, які мають обов’язок брати в ньому участь, а також Преосвященний Владика Мілан (Шашік), Єпарх Мукачівський.

 

Рік тому, 10 лютого 2011 року, на прес-конференції в Києві Блаженніший Любомир (Гузар) повідомив про те, що цього дня Папа Венедикт XVI прийняв його зречення з уряду Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви. Відповідне прохання до Святішого Отця Глава УГКЦ подав, коли йому виповнилося 75 років.

 

А також:

Митрополит Філадельфійський УГКЦ закликав вірних протистояти несправедливим законам

ПАСТИРСЬКЕ ПОСЛАННЯ Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви до вірних з нагоди 120-літнього ювілею Патріарха Йосифа (Сліпого)

Послання митрополита Василія Семенюка з нагоди 120-ї річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

Глава УГКЦ поділився думками щодо здоров'я митрополита Володимира (УПЦ) та ситуації навколо Почаївської та Києво-Печерської лавр.

 

Анонс:

25-26 лютого 2012 року у м. Києві (храм Св. Василія Великого, Вознесенський узвіз, 7; Львівська площа) відбудеться дводенний курс "ЕМАУС" Школи Євангелізації Святого Апостола Андрія. Співорганізатори курсу - Комісія євангелізації Київської архиєпархії УГКЦ та спільнота "Калео", за підтримки  Школи Євангелізації Святого Апостола Андрія , яка діє в Україні.