//

"Покликання - дар любові Бога"

13 лютого Бенедикт XVI направив послання з нагоди Всесвітнього Дня молитв за покликання, який відзначатиметься 29 квітня. Тема послання: "Покликання - дар любові Бога". Папа зазначив, що саме Божа любов є джерелом кожного дару. "Кожне створіння, особливо людина, є плодом думки та діяльності Божої любові, любові сильної, вірної і вічної. Розуміння цієї дійсності це те, що по-справжньому змінює наше життя ", - написав понтифік.

Папа зазначив, що в корені кожного покликання знаходиться Божа ініціатива, яка з'явилася в особі Ісуса Христа. Понтифік нагадав, що Ісус завжди супроводжував і продовжує супроводжувати свою Церкву - під час Тайної Вечері, на Хресті, у неділю, в діяльності апостолів, протягом перших століть християнства і всієї подальшої історії. "Він завжди виходить нам назустріч через людей у котрих виявляється, через своє Слово, Таїнства, особливо Євхаристію», - підкреслив Папа.

 

Святіший Отець закликав відкрити своє життя на Божу любов, тому що до цього  нас закликає Сам Христос. "Найвищий вимір християнського життя полягає в тому, щоб любити "як" Бог; мова йде про любов яка проявляється в повному, впевненому і вірному даруванні самого себе", - зазначив Бенедикт XVI. Папа підкреслив, що покликання народжуються і зростають завдяки відкритості на цю любов і як плоди її діяльності.

 

Понтифік зазначив, що ті, котрі хочуть присвятити себе священичому служінню або богопосвяченому життю повинні інтенсивно жити любов'ю до Бога і до ближнього, зберігаючи чистоту серця. Папа звернувся із закликом створювати сприятливі умови для покликань всередині Церкви на єпархіальному та парафіяльному рівнях, навчати любові до Божого Слова, молитви і перш за все Євхаристії, яка є життєво необхідною на шляху покликання.

 

За матеріалами radiovaticana.org