//

У світі сьогодні працює понад 120 000 церковних лікарень та медичних центрів

У світі сьогодні працює понад 120 000 церковних лікарень та медичних центрів. Їх наявність вказує на те, що Церква завжди опікувалася хворими.


Це саме з її ініціативи були створені перші лікарні, – каже Архиєпископ Зигмунт Зімовскі з нагоди 20-го Всесвітнього Дня Хворого. Голова Папської Ради у справах душпастирства хворих і Служби здоров'я вказує на важливість цьогорічного повідомлення Папи Бенедикта XVI на цей день. Воно присвячене сакраментальній опіці хворими. У контексті сьогоднішньої культури людині важко зрозуміти сакраментальні події і тому вони є на маргінесі або навіть повністю ігноруються. Проте саме це таїнство дає хворому зцілення, вписує дії Бога в реальність людського життя, в його тілесність – наголошує Архиєпископ Зімовскі, повідомляє wiara.pl.

 

Цьогорічний Всесвітній День Хворого відзначається на місцевому рівні, тобто в єпархіях та парафіях. Урочистості в римській єпархії мав очолити Папи Бенедикт XVI, але сталося інакше, тому що у зв’язку з погіршенням погодніх умов скасували Літургію в лютеранській базиліці.