//

Тижневий огляд: переслідування християн (5 - 11 лютого)

6 лютого повідомляється, що криваві заворушення в Сирії щораз більше залякують християн. Утекти з цієї країни Близького Сходу вирішили 30 відсотків християн м. Хомса.


За навернення у християнство жінку публічно побили і залишили стікати кров’ю на очах сотень глядачів. Минулого місяця у Сомалі 28-річна Софія Осман була засуджена до 40 ударів батогом.


За даними 7 лютого читаємо, що войовничі індуси заявили, що католицька монахиня "образила релігійні почуття громади", коли не дозволила провести індуїстську релігійну церемонію, яку організували студенти під час занять в католицькій школі.


Китайська єпархія Тяньїнь відзначає 100-річчя постійної присутності Католицької Церкви в цьому регіоні. Однак ювілей китайських католиків супроводжується смутком.


Інститут історії Церкви УКУ приєднався до міжнародного проекту «Пам'ять націй». Інтернет-портал працює над створенням архівів зі свідчень людей, які пережили комуністичний та нацистський тоталітарні режими.


8 лютого з’явилося повідомлення про те, що тисячу католицьких дітей зі Східного Тимору насильно утримують в Індонезії, де вони були змушені прийняти іслам.


Згідно з інформацією за 9 лютого читаємо, що вірні різних християнських церков увечері 7 лютого зібралися в Мінську, щоб обговорити книгу Франтішка Алехновіча «У пазурах ГПУ», що оповідає про страждання автора в сталінському ГУЛАГу.


Як повідомляє фонд Barnaba, пастор Тельман Алієв перебуває під загрозою кримінального переслідування після того, як 11-го грудня під час богослужіння поліція здійснила рейд на його церкву в Нефтечалі в Азербайджані.

Кардинал Йосиф Зен закликав Святий Престіл прийняти рішучіші заходи проти вторгнення китайського уряду в життя Церкви цієї країни.


10 лютого повідомляється, що у січні цього року в Сомалі члени ісламістського угруповання «Аль-Шабаб» відрубали голову християнину.


За даними 11 лютого читаємо, що в Ірані тривають арешти християн. В середу агенти у штатському обшукали будинок та арештували 10 християн, котрі зібралися на молитву.


О. Еугеніуш Сенков, польський єзуїт, співробітник Папського східного інституту в Римі, працюючи з документами в бібліотеці, натрапив на раніше невідомий лист, який написали 32 католицькі священики про релігійне переслідування в Радянському Союзі.