//

Питання молодіжної політики Церкви обговорили у Коломиї

Питання молодіжної політики Церкви обговорювали 10 лютого на засіданні Молодіжної комісії Коломийсько-Чернівецької єпархії. В часі засідання Протосинкел єпархії о. мітрат Василь Мельничук розповів про бачення Церквою праці з молоддю та молодіжного апостоляту в рамках Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року.

 

Виходячи з розробленої Стратегії, а також Пастирського листа Патріарха Святослава «Жива парафія – місце зустрічі із Живим Христом», Молодіжна комісія єпархії застановилася над оживленням та активізацією душпастирської праці з молоддю.

 

Зокрема, священики уточнили план діяльності до кінця 2012 р., уклавши ряд заходів в рамках проведення Року мирянина в УГКЦ.

 

Так, 8-11 березня заплановано провести спільно з УКУ вишкіл Молодіжних лідерів у реколекційному центрі в с. Заріччя. 22 березня у Дяківсько-Катехитичному Коледжі відбудеться Круглий стіл голів МХО та християнських організацій єпархії.

 

Також в днях 22-25 березня відбудеться Єпархіальна паломницька подорож «До Пресвятої Богородиці Ченстоховської та Блаженного Отця Омеляна Ковча», присвячена річниці мученицької смерті в концтаборі Майданек біля Любліна (Польща) Блаженного Омеляна Ковча – уродженця с. Космач на Косівщині.

 

В рамках проведення 1-7 червня Євхаристійного тижня на парафіях запропоновано провести духовні науки для молоді щодо важливості живої участі в Святій Літургії та гідного прийняття Тіла і Крові Христових. А вже 3 червня, на Зелені свята, Чернівецька «Обнова» запрошує всіх на 5-й Етнодуховний молодіжний фестиваль „Обнова-фест 2012”.

 

На завершення Євхаристійного тижня, 9 червня відбудеться VІ Форум МХО та християнських організацій єпархії.

 

Також заплановано здійснити 15-30 липня паломницьку подорож «Стопами Богородиці: Ченстохова (Польща) - Люрд (Франція) - Монтсерат (Іспанія)».

 

Священики обговорили стан Молодіжних Християнських Організацій єпархії, поділилися інформацією про проведені заходи та акції, зауваживши, що в багатьох випадках потрібно прикладати більше зусиль як зі сторони Церкви, так і молодих людей.

 

На завершення засідання спільною молитвою подякували Богові та просили помочі Пресвятої Богородиці у здійсненні всього запланованого на 2012 рік.

 

Автор: о. Олександр Селезінка, Голова Молодіжної комісії

 

Джерело: kolomyya.org