//

Російські католики безперервно перед Пресвятими Дарами молилися про покликання до священства

Ординарий дієцезії Святого Климента в Саратові (Росія) Клеменс Піккель у своєму різдв'яному посланні закликав всіх вірян своєї дієцезії молитися про покликання до священства. "У духовній семінарії не вчиться жоден молодий юнак з нашої дієцезії," –читаємо у пастирському посланні.

 

Ця констатація ієрарха спонукала його організувати новенну - безперервну дев'ятиденну молитву, - під час якої парафії і різні спільноти вдень і вночі возносили свої молитви про те, щоб в дієцезії Св. Климента знайшлися молоді люди, що відповіли на заклик Господа, адже, пише єпископ Клеменс Піккель, покликання до священства і чернецтва є "індикатором життя помісної Церкви".

 

2 лютого на зустрічі з богопосвяченими особами в Марксі, Владика в особливий спосіб закликав до цієї молитви. «Жнива великі, Росія велика, а робітників не вистарчає. Деякі священики з різних причин змушені покинути Росію, а нових покликань не маємо, - з болем говорить Владика, - відомо, що сьогоднішньому пастирю важко вести свою паству на Батьківщину, в якій ніколи не жив. Тому молімося за молодих людей, які не будуть боятися йти за голосом Ісуса і присвятити своє життя Йому».

 

Девятниця розпочалася 29 січня і завершилася 7 лютого урочистою Святою Месою в катедральному соборі в Саратові. Своє бажання приєднатися до неї, зайнявши "вільний час", виявили не лише парафії в Саратовській дієцезії, але й чернечі спільноти, сім'ї, групи мирян і окремі віряни з інших областей Росії і навіть з Німеччини.

 

Про покликання молилися також і в Санкт-Петербурзькій католицькій семінарії. Молитва супроводжувала безперервне Поклоніння Пресвятим Дарам.

 

с. Міріам Бєда, Католицький Медіа-Центр