//

У Церкві Англії стати священиками більше хочуть жінки, аніж чоловіки

Вперше в історії Великобританії кількість кандидатів до священства серед жінок більша, ніж серед чоловіків. Остаточне рішення щодо прийняття їх до цього сану буде прийнято на синоді у липні, коли відбудеться голосування по питанню висвячення жінок на англіканських єпископів.


«Офіційна статистика показує, що у 2010 році, відповідно до найсвіжіших даних, було висвячено 290 жінок і 273 чоловіків»,- повідомляє портал Vatican Insider із посиланням на The Telegraph.


Таким чином вперше за двадцятилітню історію, відколи Церква Англії дозволила жінкам ставати священиками, не зважаючи на протистояння католиків та консервативних євангелистів, кількість «покликань до священства» серед жінок більша, ніж серед чоловіків. 


Слід зазначити, що у 1994 році до священичого сану було прийнято 106 жінок і 299 чоловіків. А загалом за 20 років 8087 чоловіків і 3535 жінок стали англіканськими священиками.


Як ми раніше повідомляли, тисячі англіканських парохій в Англії та Уельсі не згодні, щоб у них служили «єпископи-жінки». Однак англіканський синод зайняв жорстку позицію щодо цього питання. Після 1994 року Церква Англії має далекосяжні плани щодо фемінізації. Уже зараз жінки складають одну третину англіканського духовенства, а в деяких єпархіях навіть більшість.