//

Надіюсь, що візит Папи допоможе усій Латинській Америці,– посол Еквадору у Ватикані

Від жовтня 2010 року Луїс Латорре Тапія є послом Еквадору у Ватикані. Проживаючи у Римі, він бере участь у партнерстві з дитячою клінікою «Бамбіно Джезу», в рамках якого діти та підлітки з Еквадору отримують медичну допомогу в цій італійській лікарні. Однак тепер керівництво лікарні погодилось надавати допомогу хворим безпосередньо у Еквадорі.


Як повідомив посол Тапія агенції Romereports, керівництво лікарні запропонувало послуги лікарів та медичної техніки для допомоги хворим в Еквадорі. Вже у листопаді з Італії до Манти було відправлено обладнання для допомоги пристарілим та смертельно хворим.


Посол Тапія є одним із багатьох латиноамериканців, котрі мають великі очікування стосовно візиту Папи Бенедикта до Куби та Мексики, запланованого на березень цього року.


«Папа говоритиме не лише до мексиканців, але до усієї Латинської Америки. Надіюсь, що те послання, яке він висловить під час візиту, матиме значний вплив на усіх католиків Латинської Америки, і вони зрозуміють, що можливість зміни залежить лише від нас. Якщо ми не змінимось, то і наша Америка ніколи не зміниться»,– зазначив еквадорський посол.


Будучи послом Еквадору до Ватикану, пан Тапія надіється побачити, що у його країні таки відбуваються зміни. Він продовжує надсилати допомогу до Еквадору і таку діяльність визначив своїм пріоритетом. Наступним у його планах є доставка медикаментів до лікарні у еквадорському місті Ґуаякіль.