//

Бенедикт XVI звернувся до Фонду Івана Павла II: милосердя – суть усіх справ

У Римі триває засідання Фонду Івана Павла II у питанні Сахелі, організоване Папською Радою "Cor Unum". Сахель – це тропічна савана в Африці, яка є своєрідним переходом між північною і південною Сахарою. Цей регіон особливо схильний до посух.


Як повідомило Радіо Ватикану, Бенедикт XVI прийняв учасників засідання на аудієнції і звернувся до них з промовою. Він назвав Фонд важливою благодійної структурою, подякував його керівникам, спонсорам і діячам. Папа нагадав, що структура створена 30 років тому і за цей час здійснила велику кількість проектів, скерованих на боротьбу проти  розширення пустелі. Святіший Отець нагадав, що ініціатором створення фонду був Іван Павло II, що є ще одним підтвердженням великої людяності блаженного Понтифіка.


Бенедикт XVI звернув увагу на те, що робота організації буде ефективною в повноті, якщо опиратиметься на молитву. Він нагадав, що "Сахелі в останні місяці знову серйозно загрожує значне зниження продовольчих ресурсів і голод через відсутність дощів та продовження наступу пустелі".


Папа настійно закликав міжнародне співтовариство серйозно зайнятися бідністю народів регіону, умови прожиття в яких стають щоразу гіршими. "Милосердя повинно бути суттю всіх наших справ. Воно не прагне підігнати світ "під мірку", але діє через любов",– зазначив Папа. Він закликав усіх до модернізації підходів благодійної діяльності, яка повинна опиратися на молитву і постійне особисте навернення.