//

«Христос увійшов в нашу історію і в ній продовжує жити»

Від 9 до 11 лютого 2012 р., в одному із концертних залів міста Риму, що розташований по вулиці Кончіліаціоне, яка веде до площі Святого Перта у Ватикані, проходить конгрес на тему: «Ісус – наш сучасник», за ініціативою Комітету з культурних проектів Єпископської Конференції Італії. Захід проходить у дискусіях, розмовах, інтерв’ю з різними церковними особистостями та людьми культури. Після попередньої подібної зустрічі, яка відбулась у 2009 році на тему «Бог сьогодні. З Ним чи без Нього усе змінюється», цьогорічний захід має на меті підкреслити сучасність Ісуса, Його характер живої, реальної особи, Яка несе світло та надію, що можуть бути орієнтирами шляху людства, яке ввійшло у час великих перемін і виборів.

 

Серед доповідачів конгресу кардинал Анджело Баньяско, Президент Єпископської Конференції Італії, який розпочав працю цьогорічної зустрічі, кардилал Камілло Руїні, Президент комітету з культурних проектів Єпископської Конференції Італії, єпископ Ріно Фізікелла, Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації, та кардинал Джіанфранко Равазі, Президент Папської Ради з питань культури.

 

До учасників конгресу скерував свого листа Папа Бенедикт ХVІ, у якому пригадує, що Христос увійшов на нашу історію і в ній Він продовжує жити, перебувати у слабкому тілі, тобто Церкві, яка постійно потребує очищення, але водночас є наповнена Божою любов’ю. Папа наголосив, що сучасність Ісус виявляється в особливий спосіб у Пресвятій Тайні Євхаристії. Після прочитання листа Святішого Отця, до присутніх промовив кардинал Баньяско, зазначаючи, що саме віра робить нас сучасними Ісусові Христові, вказуючи на важливу роль Церкви, адже Христос та Церква є двома реальностями, що дуже тісно переплетені одна з одною. Під час зустрічі було наголошено, що історія Ісуса Христа не пов’язана виключно із минулим, але вона перевищує час та завжди зберігає вимір сучасності.

 

Джерело: Радіо Ватикан