//

У США критикують каліфорнійське визначення шлюбу

У Сполучених Штатах не затихає критика рішення каліфорнійського суду, який затвердив, що визначення шлюбу як союзу чоловіка і жінки суперечить конституції. 

 

Обурення рішенням суду висловили єпископи Каліфорнії та представники численних організацій із захисту шлюбу в Сполучених Штатах.

 

"Уряд не має відповідних компетенцій чи авторитету, щоб змінювати або розширяти визначення шлюбу. Роблячи це, уряд говорить нам, що шлюб більше не існує", – сказав Архиєпископ Хосе Гораціо Гомес, ординарій Лос-Анджелесу. Він також заявив, що уряд має бути зацікавленим у зміцненні шлюбу, тому що це – основа суспільства. Єпископ вважає, що завдання уряду полягає в захисті прав дітей. "І вони вони мають право народитися і виховуватися в сім'ях, де є мати і батько" – наголосив Архиєпископ Хосе Гораціо Гомес.

 

На думку Вільяма Мая з організації "Католики задля загального блага", такого рішення можна було очікувати. Він заявив, що суд Каліфорнії є найбільш ліберальним в Сполучених Штатах. Він вважає, що суд розглянув шлюб з погляду користі для дорослих, а не як основу сім'ї.

 

Коментатори погоджуються, що питання визначення шлюбу незакрите. Вони сподіваються, що рішення суду Каліфорнії передадуть в районний суд або верховний суд Сполучених Штатів, повідомляє radiovaticana.org.