//

Уельс: католицькі, православні і протестантські лідери підтримують донорство органів

Глави Католицької, Православної та Англіканської Церков Уельсу назвали донорство і трансплантацію органів і тканин "глибоко християнським актом". 8 лютого вони підписали спільну декларацію.


Як повідомляє Радіо Ватикану, у зверненні до вірних та всіх громадян йдеться про те, що згода з боку рідних використовувати органи і тканини їхнього померлого родича є актом любові до іншої людини, котрій це може допомогти врятувати або продовжити життя.


Католицький Архиєпископ Кардіффи Джордж Стак, англіканський Архиєпископ Уельсу Баррі Морган і православний Архимандрит Дейніол підкреслили, що такий вчинок допомагає підняти погляд "вище за смерть, щоб перемогло життя".


У прийнятому зверненні зазначено, що родичі померлого мають повну свободу вибору, а влада повинна стежити за неприпустимістю зловживань в цій галузі медицини. Окрім того, єрархи виступили з ініціативою заохочувати людей підписувати так званий "Реєстр донорства органів", що сприятиме більшій прозорості та зменшенню кількості бюрократичних процедур.