//

Ватикан не має грошей для приватного літака

Всупереч поширеній серед громадськості думці, Папа Бенедикт XVI не має власного літака, а подорожує комерційними авіалініями, оскільки у Ватикані «не має місця і грошей» для утримування літака.


Як розповів для агенції CNA мексиканський священик та журналіст Ґонзало Меза, Папа завжди відлітає у подорож з Риму літаком компанії «Alitalia», а назад його привозить літак компанії, яка належить тій країні, яку Папа відвідав. О. Меза також зауважив, що т.зв. «папський літак» облаштовують подушками і чохлами для сидінь, на яких вишитий папський герб.


Під час візиту Бенедикта XVI до Мексики, що запланований на 23-25 березня, разом з Папою на борту літака летітимуть ще близько сотні осіб, переважно журналісти. Безпеку подорожі, як і завжди, гарантує країна, що приймає Понтифіка.


Після завершення візиту до Мексики Папа відправиться на Кубу літаком компанії Aeromexico, а до Риму повернеться або літаком Alitalia, або Кубинськими авіалініями.


Слід також зазначити, що під час подорожі до закордонної країни, продовжуючи традицію Івана Павла ІІ, Папа Бенедикт XVI проводить прес-конференцію для журналістів на борту літака.