//

Священики Тернопільсько-Зборівської архиєпархії працюють над стратегією розвитку УГКЦ

Під час робочих зустрічей, які розпочалися 8 лютого, священики обговорюють та дискутують над концепцією стратегії розвитку УГКЦ до 2020: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Засідання проходять згідно рішень Синоду єпископів УГКЦ, що відбувся 5-10 вересня 2011 року Божого у м. Куритиба (Бразилія) та передбачають: презентацію пастирського листа Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава та документу «Instrumentum laboris».

 

Координує зустріччю протосинкел Тернопільсько-Зборівсьокї архиєпархії о. Андрій Романків. У вступному слові доповідач проаналізував пастирський лист Блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», у якому виокремлено 6 складових елементів живої парафії: Боже Слово, Святі Таїнства і молитва, служіння ближньому, провід, плекання і служіння єдності, місійний дух парафіяльної спільноти.

 

Священики розглянули 1-3 сесії документу «Instrumentum laboris», ділилися досвідом пасторальної праці, аналізували помилки та особливості служіння у деканатах архиєпархії. Зібрані під час засідань пропозиції будуть опрацьовані та передані Робочій групі з реалізації стратегії розвитку УГКЦ.

 

Керівником Робочої групи з реалізації стратегії розвитку УГКЦ є владика Кен (Новаківський), єпарх Нью-Вестмінстерський (Канада). 23-25 січня 2012 року у Брюховичах (передмісті Львова) під проводом владики Кена відбулася зустріч із координаторами від архиєпархій, єпархій та екзархатів УГКЦ України, ректорами семінарій, представниками з Аргентини та Португалії щодо впровадження стратегії розвитку УГКЦ. Присутні ознайомилися з документом «Instrumentum laboris» та розпочали роботу над ним.

 

Єпархільні координатори стратегії, окрім робочої версії «Instrumentum laboris», отримали також інші матеріали, які допоможуть священикам втілювати на практиці концепції «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

 

Джерело: www.tze.org.ua