//

Коптська християнка номінована на Нобелівську премію миру 2012 року

Лідер християнського служіння "Мама Меггі" Гобран із ініціативи кількох членів конгресу Сполучених Штатів номінована на Нобелівську премію миру 2012 року за свою безкорисливу допомогу людям у нетрях Каїру.

 

"Пані Гобран – це жінка, яка невпинно працює і вже послужила тисячам єгиптян, більшістю з  яких є діти", – йдеться у листі, направленому норвезькому Нобелівському комітету.

 

Гобран є засновником служіння "Діти Стефана", розташованого в Каїрі, яке присвячене допомоги сім'ям, що  живуть у нетрях Каїру, а також допомагає бідним сільським спільнотам Верхнього Єгипту. Місцеві жителі її називають "Мама Меггі" або "Мати Тереза з Каїру". "Саме завдяки її глибоким релігійним і моральним якостям вдалося створити організацію, яка опікується найбіднішими, зневіреними і вразливими групами населення Єгипту".

 

"Діти Стефана" надають допомогу понад 25 000 сімей в Єгипті. Лише у 2010 році "Діти Стефана" надали свою посильну допомогу людям за посередництвом 80 клінік, 80 центрів освіти, 65 таборів та 5 професійних центрів. Їх проекти спрямовані на надання медичної та освітньої допомоги бездомним дітям у нетрях Каїру та в інших найбідніших місцях Єгипту.

 

За матеріалами ru.christiantoday.com