//

В Азербайджані пастору церкви висунули кримінальні звинувачення

Як повідомляє фонд Barnaba, пастор Тельман Алієв перебуває під загрозою кримінального переслідування після того, як 11-го грудня під час богослужіння поліція здійснила рейд на його церкву в Нефтечалі.

 

Після допиту поліція заявила, що церкву, яка не пройшла перереєстрації через десять років після першої реєстрації, мусять закрити. Чиновники забрали ключі та запечатали будівлю церкви, хоча згодом відчинили її. Один з представників влади сказав вірним, що «без реєстрації не можна молитися. Ми закриваємо будь-яке місце поклоніння, яке не має реєстрації».


Влада конфіскувала понад двісті примірників літератури, включаючи Біблії і журнали, а також аудіо- і відеодиски, щоб відіслати їх на експертизу до спеціального державного комітету, який здійснює перевірку усієї релігійної літератури.

 

23-го грудня пастор і члени церкви були у поліції на допиті. Пастору оголосили, що «проти нього заведено кримінальну справу за зберігання літератури, яка підбурює до неповаги щодо інших релігій».

 

Поправки до кримінального та адміністративного кодексів Азербайджану, які встановлюють нові покарання або посилюють попередні, вступили в силу 12-го грудня 2011 року. Вони передбачають тюремне ув'язнення до п'яти років за виробництво і розповсюдження літератури, яка не пройшла цензури (див. Молитовний Листок – Грудень 2011).

 

За матеріалами www.baznica.info