//

Ціна віри, яку доведеться сплатити американським католикам

Бути католиком у 2012 році - означає «платити ціну» за любов до Ісуса і Його Церкви – вважає Митрополит Детройта Архиєпископ Аллен Вігнерон. «Якщо ми не хочемо платити ціну за благодать Об’явлення, це означає, що не цінуємо її насправді» - ствердив Архиєпископ на закінчення візиту ad limina Apostolorum до Ватикану, який відбули 16 єрархів  з регіону Детройту і Цинциннаті у США.

 


Коментуючи справу форсування урядом Обами законопроекту про медичне страхування , який змушуватиме католиків  з власної кишені оплачувати працівникам протизаплідні, абортивні і стерилізаційні засоби, єрарх зазначив, що це випробування треба прийняти в дусі віри, і що треба заплатити ціну за спротив щодо неморального закону: «Може Бог хоче цього від нас – щоб ми знову могли переконатись, яким цінним для нас є знайомство з Ісусом».

 


Митрополит Детройту вважає, що поступки вашингтонської адміністрації відносно католиків лише підтверджують  слова Ісуса: «Якщо мене переслідували, то і вас будуть переслідувати» (Йо.15, 20). Ціною, яку доведеться заплатити католикам за дотримання Христової правди, може бути втрата релігійної свободи і обтяжливі фінансові кари: «Коли думаю про те, що грошове покарання, яке, як виглядає, накине нам уряд, це гроші, які ми можемо використати для того, щоб нагодувати голодних, які можемо використати  в католицьких школах, для опіки над узалежненими. Думаю, що ми будемо змушені заплатити таку ціну». При цьому митрополит запевнив, що ніколи не погодиться заплатити іншу ціну, якою є порушення морального навчання Католицької Церкви.

 

За матеріалами: wiara.pl