//

Кардинал Сара прокоментував Послання Папи на Великий піст

Кардинал Роберт Сара, голова Папської ради "Cor Unum", зазначив, що основною метою послання Бенедикта ХVI на Великий піст є заклик до людини звернути увагу не тільки на матеріальні цінності, але на моральну відповідальність за ближнього. Руйнівну шкоду  відносинам між людьми завдає індивідуалізм, який веде до байдужості щодо потреб ближнього. "З цієї причини ми не можемо мовчати, коли якась ідеологія, підносячи права індивідуума, закликає до ізольованості, а навіть самотності", - підкреслив кардинал.

 

Голова Папської ради зазначив, що корупція, накопичення капіталів, насильство, життя за рахунок суспільства - як ракова пухлина, знищують суспільства. Єрарх нагадує думку Папи, що не можна мовчати, коли під час фінансової кризи деякі люди вдаються до недобросовісного накопичення капіталів, роблячи це за рахунок зубожіння інших.

"Прихильність до грошей є гріхом і Церква, яка є пророком, засуджує цей гріх, який завдає шкоду людині і суспільству", - підкреслив ватиканський єрарх. Проте гіршим зубожінням ніж матеріальне є життя без Бога. Це повне виключення Бога з громадського і економічного життя, боротьба з Божим правом, а значить правом кожної людини, і це є трагедією сучасності. Кардинал Сара підкреслює, що лейтмотивом цьогорічного Послання Папи на Великий піст є проголошення кожним християнином того, "що Бог існує і що наше майбутнє залежить від визнання суверенітету Бога, на який кожен з нас повинен відповісти", повідомляє radiovaticana.org.