//

Лондон: "Benedictus" допомагає знайти істину

В одному із свої останніх випусків "L'Osservatore Romano" пише про незвичайний проект Лондонського католицького університету під назвою "Benedictus" - за іменем патріарха західного монашества. Мета ініціативи - відродити давню традицію вільної творчості, закликаючи студентів до самовдосконалення. Автори проекту вважають, що в університеті молодь повинна не тільки здобувати професійні знання, але удосконалювати себе в пошуку істини і набуття мудрості. Базою для цього є навчання Папи Бенедикта ХVI.

 

"Проект відображає нашу думку про те, що вища освіта сьогодні має серйозні недоліки, перш за все вона нездатна гарантувати освіту як самоціль", - заявили ініціатори проекту. Вони підкреслили, що імпульс для ініціативи дав Бенедикт ХVI під час візиту до Англії і Шотландії в 2010 р., коли підкреслив роль мистецтва і культури для нової євангелізації Європи, повідомляє radiovaticana.org.

 

Проект "Benedictus" пропонує молодим людям всебічну освіту, яка дозволить визнати фундаментальну роль християнської традиції в історії європейської культури ", - зазначила Клер Хорнсбі, одна з його авторів. За її словами, сьогоднішній моральний релятивізм - це спотворення сенсу справедливості і справжньої свободи, якого шкукає  молодь.