//

Теологічний форум у Римі: Частіше звертатися до сучасної діалектики віри і розуму

У Папському Латеранському університеті відбувся VI Міжнародний теологічний форум. Головною темою зустрічі, організованої Папською академією богослов'я, стала христологія II Ватиканського Собору в межах декрету "Optatam totius". Під час дискусій велику увагу приділили дослідженням на тему співвідношення віри і розуму. Форум був розділений на 4 сесії, на яких головували кардинали Зенон Грохолевскій, Джанфранко Равазі, Анджело Амато і Марк Уелле.

Ректор Латеранського університету Енріко даль Коволо закликав богословів у своїх дослідженнях, також христологічного характеру, частіше звертатися до сучасної діалектики віри і розуму. Він нагадав про заяву Бенедикта XVI щодо актуальності досліджень, присвячених реальності віри, потребі нового синтезу теології та природних наук, раціональної і "споглядальної" теології, повідомляє radiovaticana.org .

Декрет "Optatam Totius" прийняли на II Ватиканському Соборі. Він присвячений духовній освіті та підготовці священнослужителів у сучасних умовах. Особливу увагу документ приділяє потребі розвитку покликань до священства та духовної підготовки кандидатів. Значна частина декрету регламентує принципи устрою, управління і навчання в семінаріях.