//

Пересторога перед «ісламським режимом»

Архиєпископ Алеппо Мельхітської Греко-Католицької  Церкви Жан-Клемент Жанбарт остерігає перед «ісламським режимом» у Сирії. Єрарх не приховує свого остраху за долю християн в цій країні: «Раніше була гарантована безпека, а зараз християни, які можуть, залишають країну».

 


Згідно непідтверджених даних під час нещодавніх заворушень в м.Хомс вбито десятки християн, що спричинило втечу решти вірних Христові з більшості дільниць міста. Єрарх закинув світовим медіа, що вони «невірно представляють ситуацію в Сирії і доливають масло у вогонь»: «Медіа не інформують про те, що до Сирії вислані ісламські екстремісти і найманці з Туреччини, Іраку, Йорданії, Лівій чи Пакистану».

 


На думку Архиєпископа, врятувати ситуацію від катастрофи в країні може лише діалог. Очікується також впровадження в життя обіцяні реформи, а опозиція наразі, відмовляється від розмов. У випадку падіння теперішнього уряду до влади прийдуть радикально настроєні ісламісти, їх озброєні групи «сіють терор і смерть в багатьох регіонах країни». Жертвами цих угрупувань стало щонайменше 2000 мирних жителів, солдатів і поліціантів, яких мучили, калічили і мордували.

 


Єрарх визнає, що більшість сирійських християн висловлюються за зміни у країні: «Перш за все йдеться про закінчення диктатури однієї партії і запровадження демократичного правління, яке шануватиме справжню свободу і права кожного індивідуума».

 

За матеріалами: wiara.pl