//

Панама на шляху до вдосконалення демократії

Побоювання з приводу майбутнього Панами висловили єпископи південноамериканської країни. Наприкінці своїх пленарних засідань вони видали пастирський лист, в якому звертають увагу на значні зміни, що відбуваються там у сфері політики і економіки. На їхню думку, напрямок трансформації досі невизначений і процес демократизації може перервати рішення виборів. Таким чином, Церква Панами вважає, що потрібні зусилля задля якісної зміни в політиці, яка має поважати людську гідність і свої права та обов'язки, а також реагувати на нові внутрішні та міжнародні проблеми.

 

Як інформує Радіо Ватикану, панамські єпископи звернули увагу на підвищення громадянської активності жителів Панами, реформу освіти, захист сім'ї, окремі види влади в державі, децентралізацію, подолання корисливих інтересів задля загального блага, або турботу про культурну і природну спадщину. Вони нагадали, що такий широкий спектр проблем вимагає зобов'язань і відповідальності всієї нації.

 

Єпископи закликали відповідні органи влади прийняти результати Національної комісії з реформи виборчої системи. Вони також нагадали, що в них брала участь Церква, і про те, що всі ініціативи є "виявом суверенної волі народу, який хоче поліпшити свою демократію". Панамські єпископи також запевняють про незмінну прихильність Церкви до дій на загальне благо і захист фундаментальних етичних принципів, потрібних для створення в суспільстві справедливості, рівності та солідарності.