//

Папа Бенедикт XVI отримав відзнаку «Будівничий миру» від Місіонерської Служби Молоді

У неділю, 5 лютого 2012 р., після проказування молитви «Ангел Господній», Папа Бенедикт XVI прийняв в Апостольському палаці делегацію Місіонерської Служби Молоді (Sermig), очолювану її засновником Ернесто Оліверо та Мером Турину П’єро Фаcсіно. Під час аудієнції Святішому Отцеві вручено премію «Будівничий миру» з наступним формулюванням: «Бенедиктові XVI, голосові, який веде до істини, сестри миру».

 

Премія «Будівничий миру» була заснована 1981 року Місіонерською Службою Молоді та щороку вручається особам, які відзначилися своїм вкладом у будування миру та спільного добра.

 

До делегації входили представники молоді з Турину, а також з Йорданії, Бразилії та Німеччини, що прибули до Італії для участі в Четвертій всесвітній зустрічі «Молоді миру», що мала відбутися в суботу, 4 лютого, в залі Павла VI у Ватикані за участю Бенедикта XVI, але була скасована через погіршення погодних умов, що унеможливило прибуття до Риму кількох тисяч учасників з півночі Італії.

 

Пригадаємо, що Місіонерська Служба Молоді (Servizio Missionario Giovani - Sermig) була заснована 1964 року в північноіталійському Турині молодим подружжям Ернеста Оліверо і Марії Черрато та їхніми друзями, керуючись переконанням у тому, що ділами справедливості та конкретним внеском у справу розвитку можна подолати трагедію голоду у світі. Згодом до них приєдналися інші юнаки й дівчата, подружні пари та богопосвячені особи, готові посвятити всі свої сили служінню убогим й вихованню молодого покоління. Протягом 40 років діяльності організація здійснила майже 2100 проектів розвитку в найубогіших громадах 88-ми країн світу. А від 2002 року Sermig періодично збирає всіх своїх юних волонтерів на так звані Всесвітні зустрічі «Молодь миру».

 

Джерело: Радіо Ватикан