//

Американські монахи вирощують гриби

5 років тому американські трапісти з монастиря Монкс Корнер у штаті Південна Кароліна під впливом скарг оборонців прав тварин були змушені закрити ферму по продукції курячих яєць. Сьогодні вони заробляють на життя вирощуванням грибів.

 


Після звинувачення у неналежному відношенні до тварин, яке аргументували замалими розмірами курячих кліток, спільнота пережила стрес і відмовилась від утримання курей, хоча монахи не отримали ніякого офіційного звинувачення. Невдалими були і перші проби виростити гриби.

 

Абатство Мепкін, в якому проживає 18 монахів, тепер щотижня продукує 270 кг грибів двох видів. Продукт потрапляє до навколишніх ресторанів і магазинів, а сушені гриби можна придбати на інтернет-сайті монастиря, де розміщено багато цікавих рецептів їх реалізації.

 


Сільськогосподарська праця є обов’язковим елементом правила св.Бенедикта, якого дотримуються брати, бо має вплив на їх духовне і контемпляційне життя. Нагадаємо, що трапісти – найсуворіший чоловічий чин в Католицькій Церкві. Монахи не їдять набілу, м’яса і риби, дотримуються мовчанки, обмежують час сну і обов’язково працюють фізично.

 

У США живе приблизно пів тисячі трапістів, більшість з яких утримуються з праці своїх рук. Особливо популярне їх пиво, свічники та сумки.

 

За матеріалами: wiara.pl