//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (29 січня - 4 лютого)


Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук),  здійснивши освячення хреста як символу пам‘яті нащадків про подвиг, який звершили Герої Крут, біля храму Святого Миколи Чудотворця на Аскольдовій могилі, вирушив до парафії Миколи Доброго, що на Подолі.

 

У храмі Пресвятої Євхаристії, що у Львові відбувся заключний гала-концерт ХІІІ різдвяного фестивалю Велика коляда. Гала-концерт, став заключним апогеєм Великої коляди, яка тривала з 7 по 29 січня. Цьогоріч в репертуарі учасників фестивалю було обов’язкове виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів мальовничої Гуцульщини.

 

Громада УГКЦ північно-італійського міста Модена відзначила десяту річницю від дня її утворення. З цієї нагоди на запрошення капелана громади о. Тараса Галавая українську громаду відвідав місцевий Архієпископ Антоніо Ланфранкі і Апостолський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії Владика Діонісій (Ляхович).

 

Днями Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, провів відкриту лекцію "Етика чесноти і східне християнство" в Інституті Томи Аквінського у Києві. На початку відбулася латинська Меса, яку відслужив Високопреосвященний Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, у співслужінні з Предстоятелем УГКЦ та римо- і греко-католицьким духовенством, - повідомляє сайт Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

 

30 січня близько 30 мирянських лідерів від 17 мирянський організацій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії зустрілися у приміщенні архиєпархіального управління. Учасники зустрічі обговорили план заходів на 2012 рік, який УГКЦ проголосила Роком мирянина.

 

31 січня Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав перебував у місті Радомишль Житомирської області. Супроводжував Блаженнішого єпископ-помічник Київської Архиєпархії Преосвященійший владика Йосиф (Мілян).

 

Глава УГКЦ взяв участь у ювілеї 600-ліття перенесення осідку Львівської Архідієцезії , яке відбулося 1 лютого 2012 у Львівській архікатедрі.

 

Також цього дня у новому приміщенні для Патріарших структур УГКЦ на території Свято-Юрського комплексу у Львові відбулося засіданні голів єпархіальних Комісій УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

 

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) 2 лютого відслужив Божественну Літургію в Українському католицькому університеті: «Я сьогодні з вами, щоб випросити у Бога всіх благословень на новий навчальний семестр», – сказав Патріарх.

 

А з благословення Преосвященного Владики Тараса Сеньківа, Апостольського Адміністратора Стрийської єпархії УГКЦ, та сприяння Катехитичної комісії Стрийської єпархії УГКЦ, у приміщенні Стрийського міського будинку культури відбулась презентація Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха».

 

3 лютого у Сараєво завершилася 23-я Міжнароднаконференція головних військових капеланів країн НАТО, де Україну представляв Департамент Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України в особі керівника Департаменту Владики Михаїла (Колтуна) та його заступника – о. Любомира Яворського. У конференції взяли участь 63 учасники з 27 країн світу.

 

А також:

Високопреосвященний архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Кир Василій Семенюк затвердив програму заходів приурочених 120-ій річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого, які відкривають ювілейний 2012 рік у Тернопільсько-Зборівській митрополії. Організатором виступає управління Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та фундація «Справа Патріарха Йосифа».

 

З ініціативи Пасторально-місійного відділу УГКЦ 12 лютого 2012 р. в Івано-Франківську вчергове відбудеться щомісячна зустріч мігрантів та їхніх родин.

 

У 2011 році Український Католицький Університет та Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) створили унікальний майданчик та започаткувати активний діалог щодо взаємодії бізнесу та суспільства через серію зустрічей у рамках дискусійного клубу «Бізнес Credo». Найближча зустрічі клубу: 16 лютого з Блаженнішим Любомиром Гузаром на тему: «Бути багатим - благо чи тягар?»

 

З 13 квітня по 13 травня 2012 року в найстарішому місті Німеччини - Трір - відбуватиметься особлива подія – Проща до святого Хітону. Паломницький центр спільно з Молодіжною комісією Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ щиро запрошують усіх вирушити в паломництво до Тріру під гаслом «і злучи те, що роз’єднане».

 

Відео:

СКЕЛЯ ТВ. Події за січень 2012

СКЕЛЯ ТВ - 600-річчя перенесення столиці Львівської Архідієцезії РКЦ з Галича до Львова

Проповідь Патріарха Святослава в каплиці ФБФ