//

Кардинал Руіні: якщо проповідь Ісуса реалізується на практиці, життя людей покращується

Чи існує різниця між історичним Ісусом і Ісусом віри? На це питання спробують відповісти учасники конференції під назвою "Ісус – наш сучасник", яка сьогодні розпочинається в Римі за ініціативою італійського єпископату і триватиме до 9 лютого. Кардинал Камілло Руіні, в інтерв'ю Ватиканському радіо зазначив, що Ісус завжди той самий, але відрізняються лише методи, якими вивчається Його особа. Відповідаючи на питання, що приніс у світ Христос, якщо до цих пір не панує мир і благополуччя, єрарх підкреслив, що Христос приніс насамперед Бога і показав, як Він ставиться до нас. "Він показав нам, що не можна обмежувати свій кругозір лише земним виміром",– сказав кардинал Руіні.

 

"Воскресіння Ісуса залишається великим знаком того, що існує велика перспектива, якої можна досягти завдяки вірі. Крім того, сама історія нас вчить, що якщо проповідь Ісуса починає реалізовуватися на практиці, життя людей покращується",– зазначив єрарх.

 

Кардинал підкреслив, що однією з цілей форуму "Ісус – наш сучасник" є показати, що історія Христа і Його перемога продовжують бути ефективними сьогодні.