//

Будь-які діла, чи то піст, чи милостиня… повинні змінювати нас - владика Венедикт

«Будь-які діла, чи то піст, чи милостиня, чи це молитва, чи то наша пожертва, чи стояння в храмі повинні змінювати нас - сказав у неділю про митаря та фарисея владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії під час душпастирських відвідин парафії Св. Архистратига Михаїла (м. Львів, вул. Зелена, 385). Коли ми це виконуємо і це не змінює нас – додав Архиєрей, - значить це є велике питання над нашим життям, буттям в Церкві».

 

Разом з владикою на Архиєрейській Божественній Літургії співслужили адміністратор храму Св, Архистратига Михаїла о. Володимир Білоцький, сотрудник цієї парафії ієрей Андрій Пецух та о.-диякони Юрій Устяк та Михайло Кушнір.

 

Варто зазначити, що з 1992 по 1996 рік парафія Архистратига Михаїла була єдиною парафіяльною спільнотою УГКЦ на теренах  Сихівського масиву м. Львова.

 

У своїй проповіді на основі євангельського уривку про митаря і фарисея (Лк. 18, 10-14) Архиєрей звернув свою увагу на постаті цих двох осіб, порівнюючи їх владика сказав: « З одної сторони є фарисей в якого можемо повчитися тої ревності служіння Богові, маємо митаря в якого можемо повчитися покаяння та жалю за свої гріхи. Маємо фарисея в якого не можемо вчитися, що він був гордий і жив так та осуджував інших, що так не живуть. В той же час вчімося не жити так, як жив той митар, не маючи милосердя і любові до ближнього. Можемо вчитися в одного та іншого, але задля того, щоб шукати Бога, жити з Богом і жити по Євангелії ціле наше життя» – сказав преосвященний владика Венедикт.

 

По завершенні молитви владика подякував усім за спільну молитву, хорові, який супроводжував Богослуження співом та співслужителям, які разом служили при престолі. Опісля о. Володимир Білоцький від імені парафіян храму висловив вдячність владиці за його візит та пастирське благословення.

 

В кінці торжества владика освятив новопоставлений хрест на подвір’ї храму та благословив ікону Св. Архистратига Михаїла.


Роман Соколенко,
прес-служба Львівської Архиєпархії УГКЦ