//

Школярі Львівщини отримали новий підручник з основ християнської етики

З ініціативи Інституту екуменічних студій УКУ, за підтримки Місіонерської допомогової організації “Kerk in Actie” (Голландія) видано підручник з предмету “Основи християнської етики” для учнів третього класу загальноосвітніх шкіл «Прагну творити добро».

 

Автором навчального посібника є викладач Українського католицького університету – Галина Добош. Публікацію здійснено Держаним підприємством «Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Світ».

 

Це третій підручник з основ християнської етики, роботу над яким координує Інститут екуменічних студій. Посібник схвалений Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

 

Тематика видання присвячена питанням покликання людини. Автор розглядає сутність людини, свободу волі, її призначення у цьому світі та настанови, які допомагають реалізовувати себе – Заповіді Божі, а також пояснює роль наставників, батьків для кожного з нас.

 

У підручнику розроблені спеціальні рубрики: “Обдумай, поміркуй!”, “Запам’ятай біблійну мудрість!”, які допоможуть навчитись висловлювати власну думку на основі добрих порад.

 

Нагадаємо, що з 2010 року Інститут Екуменічних Студій ініціював роботу над написанням та друком підручників з основ християнської етики. Реалізація ідеї здійснюється у співпраці з Комісією з питань викладання християнської етики та виховання, яка протягом багатьох років працює при Управлінні освіти та науки Львівської облдержадміністрації. До написання підручників інститут залучає авторів, консультантів, освітян, науковців та священиків різних конфесій.

 

Довідка:

Перший підручник з циклу навчально-методичної літератури з християнської етики, над якою розпочав роботу ІЕС видано у листопаді 2010 року. Це книга Галини Добош “Живу і навчаюсь у родині”, навчальний посібник для 2 класу загальноосвітніх навчальних закладів, видавництва “Світ”.

Наприкінці минулого року опублікований другий підручник: “Основи християнської етики” для учнів 8-их класів видавництва “Світ”. Книгу підготувала Г. Сохань у співавторстві з Ігорем Гусаковим.

 

Джерело:www.ecumenicalstudies.org.ua