//

О. Ломбарді: під час критики Церкви необхідно більше свідчити про цінності

"Під час великих дискусій і сильної критики Святого Престолу та Церкви необхідно дотримуватися повчань Папи і євангельських принципів, правди і моральних норм", - зазначив о. Ломбарді, розмірковуючи про події нападу на Церкву минулого тижня. Глава прес-служби Святого Престолу закликав вірних у період  несправедливих звинувачень більше свідчити про цінності. "Це особливим чином стосується двох сфер, що привертають увагу громадськості: боротьби з сексуальними злочинами і прозорості в економічно-фінансових питаннях", – зазначив о. Ломбарді у своїй щотижневій рубриці "Octava Dies" на Ватиканському радіо.


Італійський єзуїт зазначив, що у сфері боротьби з сексуальним використанням неповнолітніх, Церква почала реалізовувати широкий спектр ініціатив, пов'язаних з великою увагою до жертв, надання допомоги у  досконалому розслідуванні кожного випадку, застосування превентивних заходів з метою забезпечення безпеки дітей і молоді. О. Ломбарді зазначив, що одним із прикладів такої діяльності є міжнародний симпозіум на цю тему, який розпочнеться 6 лютого в Римі.


"Що стосується сфери прозорості економічно-фінансової системи, то структури Святого Престолу увійшли в міжнародну систему контролю за економічною діяльністю, боротьби з відмиванням грошей, фінансування організованої злочинності і тероризму",– сказав він. Отець зазначив, що економічні установи Ватикану неодноразово ставали об'єктом несправедливої критики. "Саме в ці дні, в одному з судів США через відсутність причин для звинувачення закрита третя за останні роки судова справа проти фінансових установ Ватикану", - зазначив директор Ватиканського радіо. "Шлях довгий і складний, але орієнтир чіткий і впевненість сильна. Найбільше вигоди від цього отримає свідчення Євангелія", - підкреслив о. Ломбарді.