//

Губернаторство Ватикану спростовує звинувачення ЗМІ

Губернаторство Ватикану опублікувало спеціальне повідомлення у зв'язку з публікацією в ЗМІ конфіденційних листів архиєпископа Карла Марії Вігано, колишнього секретаря Губернаторства  Ватикану і нинішнього Апостольського нунція в США, спрямованих до Святійшого Отця і кардинала Держсекретаря Тарчізіо Бертоне. Листи, які стали доступними громадськості, стосуються фінансових питань Ватикану та діяльності конкретних співробітників ватиканських установ. У повідомленні Губернаторства наголошується, що публікація цих листів є причиною для смутку. "Твердження, які в них містяться, можуть викликати враження, що Губернаторство Держави Ватикан не є інструментом відповідального управління, але установою, одержимою темними силами і якій не можна довіряти », - говориться в повідомленні. Однак, після ретельного аналізу змісту кореспонденції, керівництво Губернаторства вважає своїм обов'язком повідомити, що зауваження, які знаходяться в листах є плодом помилкової оцінки, або ґрунтуються на страсі перед випробуваннями, повідомляє radiovaticana.org. "Крім того, вони абсолютно не відповідають показанням свідків", - говориться в документі.

 

Зазначається, що Губернаторство Ватикану висловлює повну довіру співробітникам фінансових відділів і висловлює подяку за їх цінну роботу, зроблену з високим професіоналізмом. "Керівництво Губернаторства, завідувачі відділів та співробітники, які бажають підтвердити сильне спільне бажання продовжувати докладати всі свої сили на благо вірного і відданого служіння Святійшому Отцю, усвідомлюючи велику честь і відповідальність, пов'язані зі служінням Папі", - йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що архиєпископ Карло Марія Вігано в своїх листах до Папи Бенедикта і Тарчізіо Бертоне звинуватив співробітників Губернаторства в відмиванні грошей, в зв’язку з чим Держава Ватикан втратила кілька мільйонів євро. Ця інформація була поширена італійським телеканалом   "La7" в програмі «Недоторкані».


Раніше на ці звинувачення вже відреагував прес-секретар Апостольської Столиці о.Федеріко Ломбарді.