//

Вийти з кризи Європі допоможе солідарність і повага, – вважає секретар Комісії єпископів ЄС

Криза, яку переживає Європа, зокрема, Європейський Союз, є не тільки економічною та фінансовою, а й моральною і людською. Вкотре нагадав Генеральний секретар Комісії єпископів Європейського співтовариства, о. Пьотр Мазуркевич. Тому, на його думку, цей аспект треба розглянути, коли будуть розробляти законопроект про боротьбу з кризою і реформування структури ЄС. Як заявив о. Мазуркевич для Радіо Ватикану, на це звертають увагу в останньому документі COMECE про соціальну ринкову економіку.

 

Для нас важливо те, що криза в Європі не тільки фінансова, – заявив генеральний секретар COMECE. – ЇЇ походження значно глибше. Перш за все, це бачення людини, хто вона, які її потреби й те, що вона робить. Якщо ми залишимо помилкове уявлення про людську особистість, то всі інші галузі соціально-економічної діяльності так чи інакше порушуються. Ми підкреслюємо, що економічні потреби не єдині потреби людини.

 

У сучасній ситуації, коли потрібно приймати важливі рішення щодо майбутнього Європейського Союзу, важливе почуття солідарності в Європі та повага кожного народу і держави. Якщо хтось буде почувати себе приниженим, спільне майбутнє буде порушене, – сказав о. Мазуркевіч.