//

Рим: зустріч єпископів Європи та Африки

13-17 лютого у Римі відбудеться II Симпозіум єпископів з країн Європи й Африки на тему: "Євангелізація сьогодні: відносини і душпастирська співпраця між Африкою та Європою. Людина і Бог: місія Церкви у проголошенні присутності та любові Бога".


Організаторами форуму є симпозіуми єпископських конференцій країн Африки і Мадагаскару та Рада єпископських конференцій Європи, повідомляє Радіо Ватикану. У форумі візьмуть участь близько 70 єрархів із двох континентів, а також представники ватиканських дикастерій і різних церковних організацій. Симпозіум є частиною проекту співпраці між Церквою в Європі та Африці і має на меті поглиблення спільної відповідальності за євангелізацію в усьому світі та розвиток людства.


На попередніх зустрічах єпископи обговорювали проблеми рабства, еміграції та перспективи місіонерської діяльності. На майбутньому форумі увага єрархів зосереджуватиметься на пошуку нових сфер для співпраці, а також на темі нової євангелізації. 17 лютого учасників симпозіуму прийме на аудієнції Папа Бенедикт ХVI.