//

Святійший Отець закликав монахів і монахинь сприяти Новій євангелізації

2 лютого, у свято Стрітення Господнього і Всесвітній День богопосвяченого життя, Бенедикт ХVI очолив урочисті моління в базиліці св. Петра. У проповіді Папа нагадав, що день, присвячений святості й цінності монашого життя, встановив бл. Іванн Павло II 1997 р.

 

Ми цінуємо свідчення тих, хто вирішив йти за Христом, практикувати євангельські заповіді в своєму житті, сприяючи розумінню та повазі до досконалого життя всередині Божого Народу, – сказав Папа.


Святійший Отець зазначив, що День богопосвяченого життя є для монахів і монахинь цінною можливістю відновити свої обіти і оживити почуття, які стали причиною того, що вони віддали свої життя Господу.


Святійший Отець наголосив, що з нагоди 50-річчя відкриття II Ватиканського Собору, в жовтні розпочнеться Рік віри.
У Рік віри, ви, що прийняли заклик йти за Христом через здійснення євангельських заповідей, покликані ще більше поглибити свої стосунки з Богом. Євангельські заповіді, які ви прийняли як правило життя, зміцнюють віру, надію і любов, які об'єднують вас з Богом, – сказав Папа, зазначивши, що саме глибока близькість з Господом повинна бути визначальною у їхньому житті.

 

Нехай цей Рік віри стане для всіх монахів і монахинь роком відновлення і вірності, щоб усі ви з ентузіазмом сприяли Новій євангелізації, – сказав Бенедикт ХVI, звертаючись до богопосвячених осіб, які зібралися у ватиканській базиліці, повідомляє radiovaticana.org.